Eenheid in verscheidenheid

Klik hieronder op een kerkdorp

A | A | A

nieuws

Beatles-avond in zicht

08-06-2023

Een avond vol ontmoeting: met The Beatles en met elkaar

Dinsdag 20 juni om 19.30 uur is er een Beatles-avond in het Pastoraal Centrum. De twee eerdere muziekavonden zijn zeer goed in de smaak gevallen. En dat vroeg uiteraard naar meer.

The Beatles worden algemeen gezien als de invloedrijkste popgroep ooit. 60 jaar geleden werden hun eerste nummers uitgebracht en nog steeds luisteren tientallen miljoenen dagelijks naar hun muziek. Zo is er op dit moment op de Nederlandse televisie een serie te zien, waarin Nick en Simon (samen met Kees Tol) in de voetsporen treden van hun muzikale helden. Het laatste project waar The Beatles in 1969 samen aan werkten was de LP “Abbey Road”, genoemd naar de straat waar hun opnamestudio gelegen was. Het vormde een waardige afsluiting van hun korte, maar duizelingwekkende carrière als groep. De LP kent bekende nummers als “Come together”, “Something” en “Here comes the sun”, maar daarnaast staan er ook andere mooie, minder bekende nummers op en geeft het als geheel een indrukwekkend beeld van de veelzijdige muzikaliteit van deze vier jongemannen, die nog maar twintigers waren toen ze als legendarische groep al weer uit elkaar gingen.

Pastoor Geertjan van Rossem is een grote liefhebber van hun muziek en nodigt belangstellenden uit om zich samen een hele avond onder te dompelen in de muziek van “Abbey Road”. De avond is op dinsdag 20 juni en begint om 19.30 uur op het pastoraal centrum, Duinendaal 2 Boxtel. Vanaf 19.15 uur staat er koffie en thee klaar. Eerst wordt geluisterd naar de uitvoering van alle nummers van Abbey Road door The Beatles zelf, terwijl wordt gekeken naar animaties van deze nummers. Dit duurt zo’n drie kwartier. Daarna is er een ruime pauze en gaan we rond 20.45 uur luisteren en kijken naar de uitvoering van dezelfde nummers van Abbey Road door The Analogues, een Nederlandse band die met name instrumentaal de oorspronkelijke nummers van The Beatles zeer dicht benadert. Daarna is er nog een gezellige nazit met een drankje.

Van harte welkom op dinsdag 20 juni om 19.30 uur in het Pastoraal Centrum aan Duinendaal 2 te Boxtel. Het belooft een prachtige avond te worden! Dus zorg dat u het niet mist! De deuren staan vanaf 19.00 uur voor u open. Om 19.30 begint de avond met Beatles-specialist pastoor Geertjan van Rossem als gastheer. Welkom!