Sint-Petrusbasiliek Boxtel
A | A | A

nieuws

Poort in nieuw jasje

20-07-2024

Poort van de H. Hartbegraafplaats kreeg een nieuw laagje ‘verf’

In de afgelopen weken heeft de poort van de H. Hartbegraafplaats een grondige herstelbeurt gehad. Hij werd goed behandeld, hersteld en daarna opnieuw in de verf gezet, Hij kreeg een sterke laag over zijn spijlen… Het terugplaatsen gebeurde door een aantal leden van de tuinploeg.    

Deze week was het dan zover: de poort is klaar. Smid Maarten Timmermans heeft de poort vakkundig hersteld. Samen met de tuinploegleden Henk, Cees, Theo, Peter en André werden de poorten (eigenlijk twee poorten) teruggehangen. Een nauwkeurig werkje dat om teamwerk en gezamenlijke inspanning vroeg. 

Het resultaat mag er dan ook zijn: een prachtige, eigenlijk een zo goed als nieuwe poort. Een sieraad om doorheen te mogen lopen naar de begraafplaats die er, zoals altijd, weer netjes bijligt. Goed onderhouden en aangeharkt. Voor die poortwerkzaamheden én het onderhouden van de begraafplaats de welgemeende dank vanuit het bestuur.  

Wilt u ook toetreden tot één van de vijf tuinploegen of schoffelploegen van de vijf begraafplaatsen? Dat kan… Neem contact op met het secretariaat en u wordt in contact gebracht met de ‘ploegleider’. Hieronder een foto-impressie van de werkzaamheden.

Meer informatie:


De tuinploeg aan het werk...