Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
A | A | A

nieuws

Een geslaagde ontmoeting

06-10-2024

Theresiadag op zondag 29 september was een feest van ontmoeting en samenzijn

Op zondag 29 september jl. vond de jaarlijkse Theresiadag plaats. Dit jaar extra aangekleed met een expositie over beelden, prenten en andere zaken van Sint-Theresia en ‘na afloop’ het Open Huis in de kerk bij gelegenheid van een wat latere Monumentendag. De kerk was sfeervol ingericht, de tentoonstelling van Theresia trok veel bekijks maar vooral de viering met na afloop het gezellige samenzijn onder het genot van een heerlijke kop soep en broodjes werkten sfeer verhogend. Kortom: een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.  

De Contactgroep Lennisheuvel was helemaal aan zet. Deze groep enthousiaste mensen hadden deze dag al maanden voorbereid en dat kwam vooral ook tot uiting door de prachtige expositie over de H. Theresia die achter in de kerk was ingericht. Werkelijk, de meest uiteenlopende zaken over deze heilige trof je aan: (gerestaureerde) beeldjes en bustes, tekeningen, rozenkransen, medailles, curiositeiten en veel prenten, platen en foto’s. Allemaal bij elkaar gebracht door parochianen vanuit Lennisheuvel en andere kerkdorpen. Alles was keurig tentoongesteld en gerangschikt door de samenstellers. Een bezoek beslist de moeite waard en een chapeau voor de bouwers.

De dag werd begonnen met een plechtige eucharistieviering met voorganger pastoor Geertjan van Rossem. De viering werd door het Sint-Theresiakoor en het koor Lencante muzikaal opgeluisterd. Na zijn welkomstwoord was er ook een woord van welkom van de Contactgroep Lennisheuvel, de voorzitter Chris Snik. Hij stond stil bij het belang van samen vieren en samen komen. Op het einde van de viering lichtte Chris nog het verdere programma toe en vertelde pastoor Geertjan dat hij ook nog in het bezit was gekomen van een kleine relikwie. Hij kon niet precies duiden wát het was maar hij voegde het later wel met alle plezier toe aan de tentoonstelling.

Na deze afsluiting opende hij met een kort woord de tentoonstelling over Sint-Theresia achter in de kerk. Daartoe werd een gordijn opzij geschoven en werden door de meisjes Charlotte en Frederike twee kaarsen ontstoken. Daarmee verrichtten zij beiden de officiële openingshandeling en kon iedereen een kijkje nemen. De bewondering was groot. ‘Wat hebben ze in een korte tijd toch veel bij elkaar gekregen’, sprak Harry van den Tillaart, als pastor jarenlang verbonden aan de geloofsgemeenschap van Lennisheuvel, ‘dat hebben ze mooi voor elkaar gekregen en alles is heel mooi verzorgd’. Iemand die het kan weten…

Tijdens het bezoeken van de tentoonstelling en daarna werden soep en broodjes geserveerd. Die waren er volop, iedereen genoot. Er werd flink met elkaar gesproken en gebuurt. Veel zaken kwamen aan de orde, zoals verhalen uit ‘de oude doos’ en verhalen van nu. Een ding hing als een ‘zon’ boven de algehele ontmoeting: er hing een positieve sfeer. Daar deden de leden van de contactgroep het voor en daar doen wij het ook voor. 

Na het opruimen was er het geplande ‘Open Huis’ van de kerk. Bezoekers konden in het kader van de Open Monumentendag tot 15.00 uur terecht. Deze dag was enkele weken vooruitgeschoven. Natuurlijk konden deze kerkgangers ook volop meegenieten van de prachtige expositie.

Graag danken we alle leden van de Contactgroep Lennisheuvel en alle andere meewerkende vrijwilligers voor hun inzet en betrokkenheid. Een groot dankjewel en op naar het volgende jaar. Als je op deze link klikt ga je naar een forte foto-impressie van deze dag. Je kunt ook op de link hieronder klikken. 

Meer informatie:


Charlotte en Frederike ontsteken een kaars en openen daarmee de expositie over de H. Theresia




Doneer

Oktober is Mariamaand

Ook in oktober een extra bloemetje voor Maria

advertentie
overlijdensberichten
  • Er zijn geen berichten
huwelijksberichten
  • Er zijn geen berichten
doopberichten
  • Er zijn geen berichten
vragen & antwoorden
contact

Sint-Theresiakerk Lennisheuvel
Lennisheuvel 50
5281 LG Lennisheuvel

T. 0411 - 63 34 90
F. NL94 RABO 01 08 80 34 57
E. info@heilighartparochie.nl