Heilig Hartparochie Eenheid in verscheidenheid
A | A | A

nieuws

Vastenproject 2017

26-02-2017

Eilanden van hoop in El Salvador

In 2017 staat de hoofdstad van El Salvador centraal in de Vastenactiecampagne en dan speciaal de wijken Apopa en Mejicanos.

San Salvador in het algemeen en deze wijken in het bijzonder gaan gebukt onder extreem veel geweld door criminele bendes, de 'mara's'. Iedere mara heeft zijn eigen territorium, waar hij het leven volledig beheerst. Mensen worden bedreigd, afgeperst en beroofd. Wie praat met de politie, wordt ernstig verminkt of vermoord. Mensen kunnen daardoor ook niet van de ene wijk naar de andere: ze worden op 'vreemd terrein' beschouwd als potentiële vijand.

De bendes werven actief leden onder kinderen en jongeren. Lidmaatschap zorgt voor 'respect', voor geld, mooie spullen en voor vrouwen. De verleiding is dan ook groot voor veel jongeren uit straatarme, gebroken gezinnen! Ons campagneproject - de samenwerking van een aantal katholieke organisaties - wil helpen voorkomen dat  kinderen en jongeren lid worden van de bendes.

De jeugdcentra die we steunen, willen de kinderen een ander perspectief bieden en ze leren dat ze ook buiten de bendestructuren een goed bestaan kunnen opbouwen.

Meer informatie:


Jeugdcentra steunen die kinderen helpen...